wij zoeken geen lekken ... wij vinden ze!

Dak lekkage

Heeft u een dak lekkage? Wacht dan niet te lang en voorkom onkosten door achterstallig onderhoud. Hoe langer je wacht, hoe groter de schade en hoe hoger de uiteindelijke kosten.
Of u nu last heeft van een lekkage aan een plat dak, een pannendak of aan een dakkapel, schoorsteen of dakraam: u kunt altijd bij ons altijd terecht. 

Lekkage opsporen met lekdetectie

Het opsporen van een lekkage in een lekkend dak is lastiger dan het lijkt: de plek van uw vochtproblemen hoeft namelijk helemaal niet de plek van het lek te zijn. Een lekdetectiebedrijf gebruikt verschillende technieken en kan het lek zo zonder breekwerk opsporen. Voorbeelden van lekdetectietechnieken zijn de rookgasmethode deze methode wordt veel gebruikt bij het opsporen van lekkages bij platte daken, of met behulp van een infraroodcamera.

Oorzaken dak lekkage

Een dak lekkage komt regelmatig voor. De oorzaken lopen uiteen. Zo komt een dak lekkage op een plat dak vaak door scheuren in de dakbedekking, veroorzaakt door ouderdom of een flinke storm. Bij een hellend dak wordt de lekkage vaak veroorzaakt door beschadigde dakpannen, een slechte aansluiting van de dakbedekking of een verstopte dakgoot.

Dak lekkage plat dak

Een plat dak is vaak vatbaar voor dak lekkage. Is er bij een plat dan geen goede afvoer van regenwater, dan is de kans groot dat er veel water blijft liggen. Dit leidt uiteindelijk tot een dak lekkage.

Het opsporen van een lek bij een plat dak is vaak moeilijk, doordat er vaak bijvoorbeeld grind of tegels op liggen. Daarnaast komt het water vaak pas later binnen en niet op hetzelfde moment als de regenbui. Een lekdetectiebedrijf houd hier rekening mee en maakt gebruik professioneel  apparatuur om uw  lekkageprobleem op te sporen. 

Dak lekkage hellend dak

Een dak lekkage bij een hellend dak ontstaat vaak door een beschadigde dakpan, een dakraam dat niet goed aansluit op het dak of bij de aansluiting van een dakkapel. Vaak merkt u niets zolang het droog is, maar bij een stevige regenbui loopt het water merkt u dat het water via de muur of het plafond naar beneden loopt.
Als u het lekkend dak niet repareert, dan heeft dit gevolgen voor de dakconstructie.

Dak lekkages voorkomen? Handige tips!

Voorkomen is beter dan genezen, en dat is ook het geval met dak lekkages. Dat begint in ieder geval met de keuze voor de dakbedekking. Laat u informeren door een vakman en kies de juiste soort dakbedekking.

Wist u dat vervuiling lekkages veroorzaakt?
Takken, bladeren en zelfs zand of modder zijn een risico op platte daken. Door het dakoppervlak jaarlijks te reinigen en te inspecteren bent u beschadigingen voor.

Zo voorkomt u dak lekkages:

  • Kies de juiste soort dakbedekking: laat u informeren door een ervaren dakdekker.
  • Voer jaarlijks een dak inspectie uit om zwakke plekken in kaart te brengen.
  • Reinig uw dakoppervlak één tot twee keer per jaar.

Lekdetectie is voor ons een kwestie van service en flexibiliteit. Iets wat zowel verzekeringsmaatschappijen, experts, aannemers, installateurs, bedrijven, ziekenhuizen, makelaars, architecten als particulieren kunnen appreciëren. We zijn overwegend actief in de regio's Haarlem, Amsterdam, Almere, Lelystad, Harderwijk, Hilversum, Hoofddorp, Alphen aan den Rijn, Gouda, Maarssen, Utrecht, Amersfoort, Barneveld, Veenendaal en Culemborg.

de belangrijkste punten

professionele lekdetectie op maat

  • Onmiddellijke afspraak indien u belt tijdens de kantooruren
  • Interventie binnen 24 uur
  • Een nauwkeurige diagnose
  • Géén hak en breekwerk
  • Lekdetectie vanaf € 350,- all in en incl. BTW & voorrijkosten  
  • Werkzaam in midden Nederland
  • Goedkoopste lekdetectiebedrijf van Nederland
× Stuur gerust een WhatsApp bericht