De meest gestelde vragen (en antwoorden)

Is lekdetectie duur

Nee omdat de kosten zichzelf vaak terugverdienen. De tarieven van lekdetectie en lekdetectie bedrijven omvatten maar een onderzoek kost al snel een paar honderd euro. Er wordt gewerkt met opgeleid en ervaren personeel met kostbare en specialistische apparatuur. Renz Jacobs Lekdetectie behandeld een landelijk vast tarief omdat dit wel zo helder is zonder aanvullende kosten.

Onze prijzen 2024

Transparantie vinden wij bij Renz Jacobs Lekdetectie belangrijk. Vandaar dat we de kosten van een lekdetectie hieronder vermeld hebben.

Het is belangrijk om lekkages zo snel mogelijk op te sporen en te verbeteren, waardoor wordt voorkomen dat er schimmels in de woning ontstaan. Het beste is om zo snel mogelijk zelf maatregelen te nemen om de schade te lastig te maken. Kosten gemaakt voor het beperkte van schade worden over het algemeen wel door verzekeraars vergoed. U kunt denken aan het letsel van een lekdetectiebedrijf dat de bron van de lekkage veroorzaakt door de schade op te sporen.

Wilt u meer informatie over de prijs van lekdetectie? Neem dan gerust contact met ons op. Bij spoedgevallen kunnen wij dezelfde dag nog aanwezig zijn.

Wij kunnen al een lekdetectie uitvoeren vanaf  € 350 all in en incl. BTW  per object krijgt u dan een adviesherstel en een  rapport voor het herstel . Deze ontvangst vindt plaats binnen 1-5 werkdagen.

De prijs voor een lekdetectie met  een inspectierapport voor de componenten en verzekering  bedraagt  € 375 all in en incl. BTW per object krijgt u dan een digitaal inspectierapport opgesteld voorzien van de complicaties, opnamen, oorzaken en herstel opties. Deze ontvangst vindt plaats binnen 1-5 werkdagen.  

Reden voor een lekdetectie

Lekkages moeten snel worden verholpen om waterschade te voorkomen. Denk bij waterschade onder andere aan vochtplekken en houtrot. Met een detectie kunnen wij snel een lekkage opsporen en kunt u het direct laten repareren.

Ook warmtelekken kunnen wij voor u opsporen. Mocht u een warmtelek in huis hebben, dan zorgt u voor een onnodig hoge energierekening. Wij scannen uw huis of pand op warmtelekken zodat u deze gerichte kunt aanpakken.

 

Wat is lekdetectie

Lekdetectie is het snel en specialistisch opsporen van de oorzaken van lekkage. Bij een lekdetectie is er vaak een onderscheid in: een leidingtechnisch lek of een bouwkundige lekkage. Lekdetectie wordt uitgevoerd door technicus met een bouwkundige en een installatietechnische opleiding met meerdere jaren ervaring. Het opsporen van lekkage veroorzaakt door technicus met speciale lekkage apparatuur. Op deze website vindt u meer informatie over technieken en mogelijkheden.

Als de oorzaak van een lekkage niet door u zelf, aannemer of aannemer kan worden achterhaald biedt een lekdetectiebedrijf uitkomst. Vaak vraagt ook een verzekeringsmaatschappij om een onafhankelijk onderzoek. Bij een deugdelijk lekdetectiebedrijf krijgt u altijd een onafhankelijke rapportage voorzien van een onderzoek samenvatting en een conclusie van het onderzoek met een advies voor het herstel.

Heeft u een lekdetectieservice nodig

Omdat de meeste waterlekken verborgen zijn, kunnen ze moeilijk te vinden zijn. Hier zijn enkele tekenen die aangeven dat u mogelijk een lekdetectiespecialist moet bellen:

 • Je hoort het geluid van stromend water als alle kranen dicht zijn
 • Uw waterrekening blijft stijgen zonder duidelijke reden
 • Je ziet overmatige groei van vegetatie in een bepaald gebied
 • Er ontstaan scheuren in de fundering
 • Bepaalde plekken op de vloer zijn altijd warm
 • Op ongebruikelijke plaatsen ontstaan onaangename geuren
 • Uw vloerbedekking is verkleurd of vlekkerig

Wanneer komen jullie

Zodra uw opdracht bij ons binnen is zal deze gelijk in behandeling worden genomen. Nadat het onderzoek is afgerond en u het rapport ontvangen heeft, kunnen wij u ook verder helpen. Wij doen zelf geen herstel van de lekkage, maar kunnen u dit wel met een van onze partners aanbieden. Om het vocht uit de constructie te krijgen kunnen wij een ontvochtiger plaatsen. Op deze manier zal het herstel versneld kunnen worden.

Lekdetectie, meer informatie en werkwijze

Renz Jacobs Lekdetectie is met name gespecialiseerd in bouwkundige lekkage problemen. Leiding technische lekkage oorzaken zijn vaak eenvoudiger op te sporen en is minder bouwkundige kennis vereist. Maar ook bij niet bouwkundige lekkage problemen zoals een badkamer of cv-lekkage helpen wij u graag. Wilt u meer informatie over mogelijkheden neem dan contact met ons op. Geheel vrijblijvend kunt u uw vochtprobleem of lekkage klacht aan ons voorleggen. Omdat foto opname meer inzicht geven kunt u deze ook altijd meezenden.
 
Neem contact op
Neem op tijd contact met ons op om de lekkage zo snel mogelijk te detecteren. Op deze manier kunnen wij snel een afspraak met u maken om de lekkage te detecteren. Vaak kunnen we dezelfde dag nog langskomen.

Lekkage opsporen
Vervolgens komen wij bij u langs om de lekkage op te sporen. Met behulp van apparatuur kunnen wij, zonder hak- en breekwerk, de lekkage detecteren. Naast waterlekkages kunnen wij ook warmte lekken opsporen.

Rapportage opstellen
U krijgt van ons een duidelijke rapportage met daarin de locatie van de lekkage. Op deze manier weet de loodgieter wat er moet gebeuren om het lek te dichten. Daarnaast is deze rapportage handig voor de verzekering.

 

Vindt Renz Jacobs lekdetectie alle lekkages

In meer dan 95% van de gevallen vinden wij de oorzaak en locatie van de lekkage. Bij de overige stellen wij een plan van aanpak op waarbij tot nu toe in alle gevallen de lekkage oorzaak is vastgesteld zonder extra kosten.

Wat doen jullie na een detectie

Na ons onderzoek ontvangt u binnen 1-5 werkdagen ons meetverslag met daarin onze bevindingen en een hersteladvies. Om onze onafhankelijkheid te kunnen waarborgen, verrichten wij geen herstelwerkzaamheden en kiest u uw eigen herstelbedrijf. Wij kunnen u daarover wél adviseren.

Hoe kunnen wij betalen

De betaling dient plaats te vinden via direct pinnen, contante betaling of binnen 3 dagen via bank of giro. Opdrachtgever is verantwoordelijk voor betaling van onze factuur. Indien de kosten van de lekdetectie door verzekeraar worden vergoed, declareert opdrachtgever de kosten van het onderzoek zelf bij verzekeraar.

lekdetectie lek detectie opsporen lekkage

lekkend dak Utrecht

oktober 2022

Prima ervaring, heeft rooktest voltooid was het lek snel gevonden. Kreeg ook geen uitgebreid rapport.

Lekkage: weet ik niet

januari 2023

De informatie vooraf was duidelijk. De afspraak was snel gemaakt. Met hulpmiddelen heeft Renz wat de lekkage veroorzaakt. 2 dagen later ontvangen wij deze een rapport wat wij voor de verzekering kunnen gebruiken.

vochtplekken haarlem 

maart 2023

Renz heeft goed gezocht naar de lekkage en die bleek inderdaad precies daar te zitten. Hij kon ook op korte termijn komen

de belangrijkste punten

professionele lekdetectie op maat

 • Onmiddellijke afspraak indien u belt tijdens de kantooruren
 • Interventie binnen 24 uur
 • Een nauwkeurige diagnose
 • Géén hak en breekwerk
 • Lekdetectie vanaf € 350,- all in en incl. BTW & voorrijkosten  
 • Werkzaam in midden Nederland
 • Goedkoopste lekdetectiebedrijf van Nederland
× Stuur gerust een WhatsApp bericht