Share

Waterleiding lekkage

wij zoeken geen lekken ... wij vinden ze!

Waterleiding lekkage

Lekkage aan een waterleiding zorgt voor een constant waterverbruik. In vele gevallen, in het bijzonder bij ondergrondse leidingen, wordt een lekkage pas opgemerkt bij het ontvangen van de waterfactuur en een waterlek kan voor blijvende waterschade aan uw woning zorgen. Dergelijke waterschade herkent u bijvoorbeeld aan schimmelplekken op muren, vloeren en plafonds. Ook kan er waterschade aan houtwerk ontstaan. Het hout kan gaan rotten en zelfs instabiel worden.

Een lekkageprobleem opsporen in de waterleiding

Heb je een lekkage of niet? Het lijkt een gemakkelijke vraag, want normaliter kun je een lekkage in een leiding gemakkelijk zien doordat er water uitkomt. Toch kan het in een woning lastiger zijn. Leidingen zijn veelal niet zichtbaar of niet gemakkelijk bereikbaar. De enigste plek waar leidingen nog te zien zijn, zijn bij de cv-ketel. Als je daar geen lekkage kunt constateren, dan zal de lekkage zitten in een leiding die goed is verborgen tussen een muur of plafond. Hoe kun je dan alsnog een lek opsporen in de waterleiding?

lekdetectie lek detectie opsporen lekkage
lekdetectie lek detectie opsporen lekkage

Een waterleiding lekkage en nu?

Meestal ontstaat een lekkage heel geleidelijk en zult je het vele maanden niet eens doorhebben. Pas als je het ontdekt is er reeds vochtschade ontstaan. Het vocht uit de lekkage zal in de muur of in het plafond terechtkomen. Omdat de lekkage geen aandacht krijgt zal de muur nat blijven en het vochtprobleem zich uitbreiden. Langzaamaan zullen er vochtplekken te zien zijn en als er alsnog niets aan opgemerkt wordt kan er ook schimmel ontstaan. Zowel vocht als schimmel is een uiterst slechte combinatie. Het tast het materiaal aan en is niet bevorderlijk voor de gezondheid. Je kunt er allerlei gezondheidsklachten aan overhouden, zoals luchtwegproblemen of je ontwikkelt een allergie. Water dat via een lek uit de leiding ontsnapt is ook verspild water en dat zult je merken aan je waterrekening. Je verbruikt meer water dan normaal. En omdat de muur vochtig is zult je ook moeite hebben om de ruimte warm te stoken. Ook je energierekening zal daarom hoger kunnen zijn. Je ziet dus, dat er heel wat symptomen zijn te herleiden zijn tot een lekkage.

Geen oorzaak gevonden? Renz Jacobs Lekdetectie inschakelen!

Wanneer je een vermoeden hebt dat je een lekkage hebt in een onzichtbare leiding, dan is het nagenoeg onmogelijk om dit zelf op te kunnen sporen. Renz Jacobs Lekdetectie kan met speciaal apparatuur uw lekkageprobleem opsporen zonder enig hak- en breekwerk. Er zijn verschillende methodes voor lekdetectie. Voor welke methode er gekozen wordt, hangt onder andere af om welke vermoedelijke waterleiding het gaat. Bij een koudwaterleiding zal er vaak voor ultrasone lekdetectie gekozen worden en bij een warmwaterleiding voor lekdetectie met een thermografische camera.

Lekdetectie is voor ons een kwestie van service en flexibiliteit. Iets wat zowel verzekeringsmaatschappijen, experts, aannemers, installateurs, bedrijven, ziekenhuizen, makelaars, architecten als particulieren kunnen appreciëren. We zijn overwegend actief in de regio's Haarlem, Amsterdam, Almere, Lelystad, Harderwijk, Hilversum, Hoofddorp, Alphen aan den Rijn, Gouda, Maarssen, Utrecht, Amersfoort, Barneveld, Veenendaal en Culemborg.

de belangrijkste punten

professionele lekdetectie op maat

  • Onmiddellijke afspraak indien u belt tijdens de kantooruren
  • Interventie binnen 24 uur
  • Een nauwkeurige diagnose
  • Géén hak en breekwerk
  • Lekdetectie vanaf € 350,- all in en incl. BTW & voorrijkosten
  • Dakinspectie vanaf € 210 all in en incl. BTW & voorrijkosten 
  • Werkzaam in midden Nederland
  • Goedkoopste lekdetectiebedrijf van Nederland