wij zoeken geen lekken ... wij vinden ze!

Waterleiding lekkage

Lekkage aan een waterleiding zorgt voor een constant waterverbruik. In vele gevallen, in het bijzonder bij ondergrondse leidingen, wordt een lekkage pas opgemerkt bij het ontvangen van de waterfactuur en een waterlek kan voor blijvende waterschade aan uw woning zorgen. Dergelijke waterschade herkent u bijvoorbeeld aan schimmelplekken op muren, vloeren en plafonds. Ook kan er waterschade aan houtwerk ontstaan. Het hout kan gaan rotten en zelfs instabiel worden.

Een lekkageprobleem opsporen in de waterleiding

Heeft u last van een lekkage of twijfelt u nog? Het lijkt een eenvoudige vraag, maar het opsporen van een lekkage in een leiding kan lastig zijn. Normaal gesproken is een lekkage gemakkelijk te herkennen omdat er water uit de leiding stroomt. Echter, in een huis kan het moeilijker zijn om een lekkage op te sporen. Vaak zijn leidingen niet zichtbaar of makkelijk bereikbaar. De enige plaats waar leidingen nog zichtbaar zijn, is bij de cv-ketel. Als daar geen lekkage te constateren is, kan de lekkage zich bevinden in een leiding die goed verborgen zit tussen een muur of plafond. Maar hoe kunt u dan toch een lek vinden in de waterleiding?

lekdetectie lek detectie opsporen lekkage
lekdetectie lek detectie opsporen lekkage

Een waterleiding lekkage en nu?

Ontdek het sluipende gevaar van lekkages. Vaak ontstaan ze onopgemerkt en verspreidt het vocht zich geruisloos door muren en plafonds. Dit onbehandelde probleem leidt tot vochtschade en de vorming van schimmel, wat niet alleen de structuur aantast, maar ook een bedreiging vormt voor de gezondheid. Luchtwegproblemen en allergieën liggen op de loer. Daarnaast resulteert een lekkage in verspild water, wat zich vertaalt naar een verhoogde waterrekening. De vochtige omgeving bemoeilijkt tevens het verwarmen van de ruimte, wat kan resulteren in een stijging van de energierekening. Het is duidelijk: lekkages manifesteren zich in diverse symptomen die niet genegeerd mogen worden.

Geen oorzaak gevonden? Renz Jacobs Lekdetectie inschakelen!

Wanneer u een vermoeden heeft dat u een lekkage heeft in een onzichtbare leiding, dan is het nagenoeg onmogelijk om dit zelf op te kunnen sporen. Renz Jacobs Lekdetectie kan met speciale apparatuur uw lekkageprobleem opsporen zonder enig hak- en breekwerk. Er zijn verschillende methodes voor lekdetectie. Voor welke methode er gekozen wordt, hangt onder andere af om welke vermoedelijke waterleiding het gaat. Bij een koudwaterleiding zal er vaak voor ultrasone lekdetectie gekozen worden en bij een warmwaterleiding voor lekdetectie met een thermografische camera.

Lekdetectie is voor ons een kwestie van service en flexibiliteit. Iets wat zowel verzekeringsmaatschappijen, experts, aannemers, installateurs, bedrijven, ziekenhuizen, makelaars, architecten als particulieren kunnen appreciëren. We zijn overwegend actief in de regio's Haarlem, Amsterdam, Almere, Lelystad, Harderwijk, Hilversum, Hoofddorp, Alphen aan den Rijn, Gouda, Maarssen, Utrecht, Amersfoort, Barneveld, Veenendaal en Culemborg.

de belangrijkste punten

professionele lekdetectie op maat

  • Onmiddellijke afspraak indien u belt tijdens de kantooruren
  • Interventie binnen 24 uur
  • Een nauwkeurige diagnose
  • Géén hak en breekwerk
  • Lekdetectie vanaf € 350,- all in en incl. BTW & voorrijkosten  
  • Werkzaam in midden Nederland
  • Goedkoopste lekdetectiebedrijf van Nederland
× Stuur gerust een WhatsApp bericht