wij zoeken geen lekken ... wij vinden ze!

Plafond lekkage

Een plafondlekkage opsporen blijkt vaak veel lastiger te zijn dan de meeste woningbezitters op voorhand denken. Een lekkage aan uw plafond kan namelijk door verschillende oorzaken zijn ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan lekkages rond de leidingen boven uw plafond, een lekkage rond uw dakbedekking, enzovoort. Een lekkage in het plafond kan veel schade veroorzaken. Niet alleen aan het stucwerk van het plafond, maar mogelijk ook aan huisraad die onder het lek staat.

Waarom water uit uw plafond lekt

Hoewel het meestal gemakkelijk te zien is wanneer u een plafondlek hebt, kan het veel moeilijker zijn om de bron te lokaliseren en reparaties uit te voeren. Veel voorkomende oorzaken van schade aan het plafond zijn lekkende of gebarsten leidingen, een overlopend toilet of bad, en lekkage van het dak. Elke waterbron die tot aan het plafond lekt, zal uiteindelijk echter schade veroorzaken. Trage plafondlekken kunnen geelbruine vlekken veroorzaken en leiden tot schimmel. Grote lekken en gebarsten leidingen zullen het plafond volledig doen afbrokkelen.

Waarom water uit uw plafond lekt

Er zijn verschillende redenen waarom er water uit het plafond lekt. Sommige lekken ontstaan in de loop van de tijd, waardoor er geelbruine watervlekken of schimmels ontstaan voordat ze uiteindelijk doorbreken. Andere zullen zeer snel gebeuren, waarbij het water in slechts enkele minuten uit het plafond lekt. Hier zijn enkele van de belangrijkste oorzaken van het lekken van water uit het plafond.

Water dat uit het plafond lekt

Dit zou duidelijk moeten zijn, maar u moet het lekken van water uit uw plafond als een groot probleem beschouwen. Als er water uit het plafond lekt, kunt u normaal gesproken de bron gemakkelijk identificeren. Controleer de sanitaire voorzieningen boven dat gedeelte van het plafond op lekkage of overstroming. Als het dak zich direct boven het plafond bevindt, controleer dan uw dakpannen op schade.

Verzakkend plafond

Een verzakking van het plafond is ook een teken van een plafondlek. Als het water het plafondmateriaal verzadigt, verzwakt het ook. Het gewicht van het water zorgt er dan voor dat het plafond gaat doorhangen. Hoewel dit het meest voorkomt in druppelplafonds, kan water ook leiden tot een verzakking van gips- en gipsplafonds. Een verzakking van het plafond duidt meestal op een matig waterlek of -probleem.

Geelbruine watervlekken

Kleine lekken aan het plafond verschijnen vaak als geelbruine watervlekken. De watervlekken geven meestal aan dat het gebied nat was, maar dat het nu tenminste gedeeltelijk droog is. Herhaaldelijke of inconsistente lekken zullen ringen vormen binnen de watervlekken naarmate het water zich in de loop van de tijd verder van de bron verspreidt. Zelfs als ze volledig droog lijken, is er ergens een waterlek.

Geen oorzaak gevonden? Renz Jacobs Lekdetectie inschakelen!

Heeft u bovenstaande zaken gecheckt, maar nog steeds niet ontdekt waar de oorzaak van de lekkage zit? Dan wordt het tijd om een lekdetectie uit te voeren. Die kan de gehele plafondconstructie bekijken om te zien of daar wellicht een lekkageprobleem zit. Een lekdetectiebedrijf heeft apparatuur waarmee bepaalde zaken gemeten kunnen worden om de exacte oorzaak van de lekkage te ontdekken. Bijvoorbeeld een thermografische camera om de temperatuurverschillen te meten van het dak. En ze hebben voldoende expertise, en de bijbehorende apparatuur, om nog dieper onderzoek te doen, mocht de oorzaak nog niet gevonden zijn.

Lekdetectie is voor ons een kwestie van service en flexibiliteit. Iets wat zowel verzekeringsmaatschappijen, experts, aannemers, installateurs, bedrijven, ziekenhuizen, makelaars, architecten als particulieren kunnen appreciëren. We zijn overwegend actief in de regio's Haarlem, Amsterdam, Almere, Lelystad, Harderwijk, Hilversum, Hoofddorp, Alphen aan den Rijn, Gouda, Maarssen, Utrecht, Amersfoort, Barneveld, Veenendaal en Culemborg.

de belangrijkste punten

professionele lekdetectie op maat

  • Onmiddellijke afspraak indien u belt tijdens de kantooruren
  • Interventie binnen 24 uur
  • Een nauwkeurige diagnose
  • Géén hak en breekwerk
  • Lekdetectie vanaf € 350,- all in en incl. BTW & voorrijkosten  
  • Werkzaam in midden Nederland
  • Goedkoopste lekdetectiebedrijf van Nederland
× Stuur gerust een WhatsApp bericht