wij zoeken geen lekken ... wij vinden ze!

Muur lekkage

Een van de meest voorkomende vormen van waterschade in woningen zijn schimmelplekken die op muren en plafonds ontstaan. Dergelijke waterschade is vaak het gevolg van een lekkage die zich in de muur bevindt. Door de lekkage trekt vocht in de muur. Het opsporen van een lekkage in een muur blijkt meestal niet eenvoudig te zijn. Het lek bevindt zich vaak in een van de waterleidingen die netjes zijn weggewerkt. Dit laatste zorgt ervoor dat het vaak erg onduidelijk is waar het lek zich precies bevindt.

Muur lekkage = vocht en een schimmelprobleem

Lekkage, damp of slechte isolatie kunnen in woonhuizen vocht in muren veroorzaken. In het begin is vocht in muren moeilijk op te merken. Ondanks dat het meteen problemen veroorzaakt, komen bewoners vaak pas in actie als er muffe luchten geroken worden of als er schimmel op muren verschijnt. Als je in dit stadium actie onderneemt, heb je de kans dat er al structurele schade aan je huis is ontstaan. Herstel zal na langdurige vochtproblematiek een stuk ingrijpender zijn dan na vroegtijdig ingrijpen.

Veelal wordt vocht in muren veroorzaakt door lekkage. Door achterstallig onderhoud of beschadiging van de buitenzijde van het huis, ontstaan plekken waar lekkage plaatsvindt. Denk hierbij aan regenwater via muren, maar ook aan lekkende daken of beschadigde leidingen. De plek waar je vocht waarneemt, hoeft niet direct de plek te zijn waar de lekkage zit. Het is een bekend verschijnsel dat vocht zich via kieren en richels over flinke afstanden kan verplaatsen en pas zichtbaar wordt op een geheel andere plek, dan waar de lekkage zich bevindt.

Opsporen van muurlekkages

Ondanks dat lekkages moeilijk te vinden zijn, kunnen ze wel opgespoord worden, door er actief naar te zoeken. Als je het vermoeden hebt dat je last hebt van vocht in de muren door lekkage kan je de volgende stappen doorlopen. De eerste stap is onderzoeken van de kruipruimte: als je hier natte plekken vindt is dat een teken dat je ergens een lekkage hebt.

Vervolgens controleer je de muren van het huis aan de buitenzijde. Als er plekken met mos te vinden zijn, is dat een teken dat de muren “nat” zijn. Ook donkere plekken in muren kunnen duiden op een vochtprobleem.

Als laatste onderzoek je de binnenzijde van het huis, waarbij je alle muren langsgaat. Je zoekt naar koude en klamme plekken in muren door te voelen. Je kijkt naar aanwezigheid van schimmels of zwarte puntjes. En je ruikt of er muffe geuren zijn. Onderzoek vooral de plekken achter kasten, meubels of gordijnen. Muren die nat en afgedekt zijn tonen sneller vochtproblemen.

Geen oorzaak gevonden? Renz Jacobs Lekdetectie inschakelen!

Heeft u bovenstaande zaken gecheckt, maar nog steeds niet ontdekt waar de oorzaak van de lekkage zit? Dan wordt het tijd om lekdetectiebedrijf in te schakelen. Die kan de vocht of schimmelplekken bekijken om te zien of daar wellicht een lekkageprobleem zit. Een lekdetectiebedrijf heeft apparatuur waarmee bepaalde zaken gemeten kunnen worden om de exacte oorzaak van de lekkage te ontdekken. Bijvoorbeeld een vochtmeter om het vochtgehalte te meten in de muren, om te kijken waar dit het hoogst is. Of een een  thermografische camera om temperatuurverschillen waar te nemen. En ze hebben voldoende expertise, en de bijbehorende apparatuur, om nog dieper onderzoek te doen, mocht de oorzaak nog niet gevonden zijn.

Lekdetectie is voor ons een kwestie van service en flexibiliteit. Iets wat zowel verzekeringsmaatschappijen, experts, aannemers, installateurs, bedrijven, ziekenhuizen, makelaars, architecten als particulieren kunnen appreciëren. We zijn overwegend actief in de regio's Haarlem, Amsterdam, Almere, Lelystad, Harderwijk, Hilversum, Hoofddorp, Alphen aan den Rijn, Gouda, Maarssen, Utrecht, Amersfoort, Barneveld, Veenendaal en Culemborg.

de belangrijkste punten

professionele lekdetectie op maat

  • Onmiddellijke afspraak indien u belt tijdens de kantooruren
  • Interventie binnen 24 uur
  • Een nauwkeurige diagnose
  • Géén hak en breekwerk
  • Lekdetectie vanaf € 350,- all in en incl. BTW & voorrijkosten  
  • Werkzaam in midden Nederland
  • Goedkoopste lekdetectiebedrijf van Nederland
× Hoe kan ik je helpen?